4 Aralık 2011 Pazar

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Bu tatlı tarifimi Çay - Kahve Bahane etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum.

Malzemeler;

2 büyük ayva

Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası

2 su bardağı toz şeker

Dövülmüş cevizin içi

1 orta boy elma rendesi

Tarçın

2 yemek kaşığı şeker

Kaymak


Yapılışı;

Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini bir tabağa çıkartıp içlerini oyuyoruz. Oyma işlemi bitince ayvaları çekirdekleriyle bir tencereye alıyoruz. 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz. Bu karışımı da ayvaların üzerine ekliyoruz. 2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz. Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı tarçını iyice karıştırıyoruz. Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder