27 Ekim 2009 Salı

Kuşbaşı etli krep yemeği

kuşbalı krem
Kuşbaşılı Krep
Malzemeler2.5 çay fincanı un3 yumurta2 su bardağı süt1/2 çay kaşığı tuz2 çorba kaşığı sıvı yağkuşbaşıHAZIRLANIŞI
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz

1 yorum:

  1. krepe bayılırım.Bende sk sık yaparım ama bu şekilde hiç denemedim.Enfes görünüyor.ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil