27 Mart 2012 Salı

Elmalı Kurabiye

ELMALI KURABİYE

Malzemeler;

3 su bardağı un

1 paket yumuşak margarin

1 çorba kaşığı yoğurt

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi

1 kahve fincanı pudra şekeri

İç Harcı;

3 ekşi elma rendesi

1 çay bardağı toz şeker

Bir avuç dövülmüş ceviz içi veya fındık

Tarçın

Hazırlanışı;

Rendelenmiş elmaları tencereye alın. 1 çay bardağı toz şekeri ekleyip hafif eateşte pişirin. Soğuduktan sonra ceviz içi ve tarçın ekleyip karıştırın.

Unu eleyin.İçine yumuşak margarini ve diğer malzemelri koyup yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın. Ortasına elmalı harçtan koyup ikiye katlayın. Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dk pişirin. Pembeleşince fırından alıp, üstüne pudra şekerini bir süzek yardımıyla serpin. Soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder