28 Ocak 2010 Perşembe

gül şeklinde örgü bebek elbisesi


Malzemesi ; 2 yeşil ip, 2 pembe ip, 3 düğme

Yapılışi; Yakasından 58 ilmekle örmeye başlıyoruz, 3 sıra haroşe örüyoruz, ön ve arka 18, kollar 11 ilmekten oluşuyor. Kollardan 20 artırıyoruz, koltuk altına geldiğimizde ön ve arkayı örüyoruz. Bel kısmını yaprak şeklini vermek için ilmikleri 4 de ayırıyoruz, ilmikler 28 oluşuyor iki taraftan keserek bitiriyoruz. Pembe bebek elbisesindeki gülün yapraklarını yapmak için yeşil kazağın bel kısmından pembe iple ilmek alarak 3 sıra haroşe ördükten sonra ilmikleri 6 yaprak olucak (22 ilmek) şeklinde ayırıyoruz. Yaprağı oluşturmak için 3 sıra haroşe 10 ilmik arttırılacak. Arttırıldıktan sonra 6 sıra haroşe örülcek, 2 taraftan eksiltilecek 14 ilmik kalasıya bu işlem yapılacak. Gülün ikinci katını yapmak için 7 yaprak örülcek aynı şekilde eteğin üçüncü katında da 7 yaprak örülecek. Bu şekilde elbiseyi tamamlıyoruz. Elbisesi örerken çok zorlanmadım ama yazarken zorlandım, örmesi o kadar zor olmuyor.

kırk yama simli işlemeli çanta


Keten kumaş ve saten kumaşların üzerlerine pul ve sim işiyle işlenmiş kırk yama çanta.Kendim yaptığım çantalardan bir tanesidir.Fermuarlı ve içi astarlıdır.Yapımı biraz emeklidir.

örgü renkli bebek battaniyesi


5 renkden motif şablonuyla torunuma ördüğüm battaniye.

27 Ocak 2010 Çarşamba

renkli örgü çocuk beresi



Renkli bere örneğinin yapılışı;

3,5 numaralı şişimize 85 ilmek alarak başlıyoruz. 12 – 14 cm haroşe örüyoruz. Aralara farklı renkler katabilirsiniz. 85 ilmeği 17 şer ilmek olarak 5 e ayırıyoruz. 17 ilmekleri sırayla eksilterek şekildeki gibi örüyoruz.
Daha sonra renkli iplerimizden 3 ilmekten başlayarak 17 ilmek olana kadar örüp, 17 ilmekten 3 ilmek olana kadar eksiltip bu şekilde 5 tane baklava dilimi örüyoruz. Baklava dilimlerini aşağıdaki şekilde olduğu gibi birleştirip beremizin üst kısmına dikiyoruz.

En üstüne de ponpon ekleyerek beremizi bitiriyoruz. Baklava dilimlerinin uçlarına da ponpon eklenebilir.

örgü gri yelek




4 yumak nako yünle yaptım.40 ilmekle başladığım 4 sıra saç örgüsüyle ördüğüm yeleğin omzuna geldiğimde 40 ilmekten 25 ilmeği kestim.15 ilmek kaldığında yaka kısmını ördükten sonra 25 ilmek birden arttırdım.Yeleğin sol kısmını da sağ tarafta olduğu gibi saç örgüsü 4 sıra yaptım.

minik zeynebe hediyeler








kızımın kardeşimin torununa ördüğü hırka,yelek ve bolero.

25 Ocak 2010 Pazartesi

kırmızı ve bej örgü japon bere ( satışta )




Sonbahar ve kışa uygun el örgüsü saçta dökümlü duran şık bereleri pasajımda satışa sundum.